Добавки за дизелово гориво

Има много предимства от използването на добавка за дизелово гориво във вашия автомобил. Те включват допълнителна производителност, ефективна работа, по-дълъг живот на вашата инжекционна система и производителност на двигателя. В сравнение с бензина, дизеловото гориво е много по-гъсто като консистенция. А през зимата горивото се сгъстява още повече.

Ако горивото се съхранява няколко месеца в резервоар или друг контейнер, на дъното на контейнера ще се образува гъста маса под формата на парафин. Тази смес затруднява нормалното стартиране на двигателя и, което е още по-лошо, може да запуши целия горивопровод, което ще доведе до големи парични разходи за ремонт в автосервиз. За да разрешат този проблем със стартирането на дизелови двигатели, инженерите са измислили следните добавки, които се добавят към горивото.

По-долу е даден списък с най-добрите добавки за дизелово гориво, за да поддържате превозното си средство чисто и безпроблемно през цялата година.

Stanadyne Diesel Performance Formula

Това е една от водещите добавки за гориво, особено в САЩ и е одобрена от General Motors, Ford и много други. Добавката е предназначена да реши всички проблеми, свързани с дизеловото гориво.

Други характеристики на формулата за дизелови характеристики Stanadyne включват:

Голям брой химикали за непрекъсната и мека работа на помпата;

• Проверен в много независими тестове

• Може да се използва през зимата и лятото

• Помага за отстраняването на до 90 процента вода в горивото.

Ползите от използването на добавка за дизелово гориво Stanadyne включват подобрена мощност, по-добра икономия на гориво, намалени емисии и др. Като цяло това е най-добрата добавка за дизелово гориво с редица предимства.

Secret Diesel Extreme на Hot Die Sho е високо ценена дизелова добавка за собствениците на автомобили, търсещи първокласен продукт. Това е концентриран цетан, който действа и като пакет за стабилност на горивото. Марката Hot Shots е известна с това, че осигурява надеждни резултати и когато се използва с тази добавка за гориво, можете да очаквате много по-чиста и гладка работа.

Функциите на Hot Die Shot Secret Diesel Extreme включват:

• Почиства резервоар, горивопроводи и инжектори

• Отстранява абсорбираната вода от системата

• Стабилизира горивото и смазва системата

• Покрива резервоара и тръбопроводите с инхибитор на ръждата за до шест месеца.

Като цяло, това е високо ценена добавка за дизелово гориво.

Lucas Oil е американска марка, която е много популярна със своите добавки, използвани в автомобилната индустрия. Formula 10013 е оценен от автомобилните ентусиасти като един от най-добрите препарати за почистване на горивни инжектори и е подходящ както за бензин, така и за дизелово гориво.

Характеристики Lucas 10013 Fuel Treatment

• Произведен директно в САЩ

• Смазва положително системата

• Неутрализира проблемите с ниско съдържание на сяра

• Подходящ както за бензинови, така и за дизелови двигатели.

Формулата съдържа високо почистващо действие, което позволява на двигателя да работи с пълна мощност. Той също така почиства и смазва инжекторите, които осигуряват по-щателно разпръскване на цялото гориво, което увеличава мощността и намалява разхода на гориво.

Като цяло, това е отлична цялостна обработка на гориво, която може да се използва с голям успех както при дизелови, така и при бензинови двигатели.

Schaeffer Diesel Treat 2000 с изключително ниско съдържание на сяра. Специално проектиран да осигури дизелово гориво с ниско съдържание на сяра за защита от студ, желиране, парафиниране и замръзване на горивните тръбопроводи. Много подходящ за райони с ниски температури. Дизеловото управление, което 137ULSW осигурява, е точно това, от което се нуждаете, за да стартирате дизелов двигател с лекота.

Други характеристики на Schaeffer Diesel Treat 2000 включват:

• Почиства цялата горивна система

• Подходящ за всички видове дизел

• Увеличава цетановото число от 2 на 4

• Елиминира отлаганията от филтъра за твърди частици

• Повишава устойчивостта на топлина.

Howes Diesel Treat е популярна добавка, която действа като балсам и анти-гел. Той има за цел да намали точката на запушване на студения филтър на дизеловото гориво средно с 20 градуса, което е чудесно за студения зимен сезон.

Други характеристики на Howes Diesel Treat включват:

• Осигурява отлична защита при студено време

• Безопасен за всички дизелови и биодизелови смеси

• Предотвратява образуването на горивни съсиреци

• Значително увеличава разхода на гориво

• Почиства и смазва дюзите

• Премахва водата в системата.

Ръководство за закупуване на добавки за дизелово гориво

Когато работят правилно, дизеловите превозни средства могат да осигурят отлична икономия на гориво и да вървят в крак с бензиновите алтернативи. Повечето от тях имат повече въртящ момент и са много по-добри от по-ранните дизелови двигатели, на които липсваше каквато и да е производителност. Поради по-строгите закони за емисиите, онито един от тях не премина през поредица от промени, които да им помогнат да работят по-чисти. Като използвате добавки за дизелово гориво редовно или ежемесечно, можете да помогнете за подобряване на ефективността и издръжливостта на вашия двигател. Формулите са доста евтини, когато се купуват на едро, и се изплащат с подобрена икономия на гориво.

Как действат?

Добавките за дизелово гориво съществуват от много години и са се подобрили много през годините. Те работят, като почистват двигателя от отлагания, докато почистват и смазват системата.

Това ще помогне за предотвратяване на ръжда, ниски нива на сяра и като цяло ще подобри работата на двигателя. Добавките, които са разработени за зимата, ще включват и анти-гел химикали, които предпазват горивото от замръзване.

Без използването на висококачествено дизелово гориво, периодична поддръжка и без добавки, вашият дизелов автомобил може да изпита проблеми като:

• Неизправност на помпата поради натрупване на въглерод

• Проблеми с DPF

• Работи грубо при ниски обороти и празен ход

• Много черен дим при ускорение

• Висок разход на гориво.

Понастоящем е трудно да се намери бензиностанция, която продава висококачествено гориво, така че използването на горивни добавки ще помогне за работата и живота на двигателя.

Зимен сезон

При по-ниските температури през зимата може да забележите по-дълги пробези. Това може да се дължи на подгревни свещи или гориво с лошо качество, което е замръзнало в горивопровода и е образувало отлагания. Ако живеете в по-студена среда, горещо препоръчваме да изберете добавка за гориво за зимата. И двете формули на Schaeffer и Howes осигуряват отлична зимна защита и са силно препоръчителни.

Когато дизеловото гориво започне да замръзва, то започва да се желира и често се нарича „желиране на горивото“. Веднъж достигнат този етап, стартирането на дизелов двигател може да бъде невероятно трудно. Ето защо използването на добавка, предназначена да предотврати желирането, е от съществено значение.

Какво да избягваме

Бъдете внимателни, когато използвате добавка за дизелово гориво. Много е важно да следвате препоръките на производителя за това колко добавка да добавите към горивото. Някои марки може да определят специфичен метод за смесване на добавката в горивото. Някои тежкотоварни превозни средства може дори да имат воняща добавка за съхранение, за да осигурят подходяща скорост на обработка.

Ако живеете при по-ниски температури, може да се наложи да загреете горивото, преди да добавите добавката. Неспазването на това може да доведе до неправилно разреждане на добавката и горивото, което може да причини неблагоприятни ефекти.

Заключение

Използването на добавка за дизелово гориво не е нов продукт и е доказано, че работи в много независими тестове. Те са незаменим продукт, ако използвате дизел за ежедневно шофиране в студени зими, тъй като предотвратяват желирането на дизеловото гориво. Успешна операция!

Вашият коментар