Видове добавки

В момента на различни форуми и портали можете да намерите голямо количество информация за добавки, различни почистващи препарати и уплътнители. Проблемът е, че повечето от тях (тези материали) имат или рекламен, или научен характер. Няма недвусмислено мнение относно полезността, безполезността или опасността от такива съединения, но всяка година на рафтовете на магазините се появяват все повече и повече подобни продукти за грижа за автомобила от различни марки.

След препрочитане на мненията на автомобилистите във форумите от 90-те години на миналия век, изучаване на статиите на така наречените експерти, гледане на YouTube блогъри с часове, ние идентифицирахме 3 основни мнения, в защита на които никой все още не е дал нито един аргумент. Нека да го разберем.

Мнение 1: Никой автомобилен производител не препоръчва използването на добавки

Информацията на официалните уебсайтове на производителите на автомобили казва друго: Toyota; Форд. Производителите на автомобили на официални страници обясняват на кого и в какви случаи трябва да се използват добавки за масло или гориво (т.нар. добавки).

Мнение 2: Няма очевиден положителен ефект от използването на автохимия, добре е, ако нищо не се счупи

В интернет има много противоречива информация за ползите и опасностите от използването на автохимия. Някои смятат, че „.. бензиновите добавки са толкова готини, че двигателят ще работи като нов, а клапаните ще искрят като езерна повърхност в слънчев ден ..“, други са сигурни, че „.. използването на добавки ще съсипе двигател и „изгори“ цялата горивна система.. Има обаче хора, които твърдят, че добавките не влияят по никакъв начин на работата на двигателя.

Какво наистина се случва? Преди около 10 години, когато употребяваните автомобили съставляваха по-голямата част от автомобилния парк на Беларус и шофьорите предпочитаха да разглобяват и ремонтират колите си сами, автохимикалите се смятаха за „хапче“ – вид инструмент за поддържане на колата .

Днес опитните собственици на автомобили не очакват незабавни резултати от използването на автохимия – добавката в двигателното масло или гориво се разглежда по-скоро като „витамин“, от който двигателят се нуждае по време на ежедневна работа, като начин за укрепване на пакета от добавки в маслото, удължава периода на нормалната му работа и допълнително защитава компонентите на двигателя със смеси против износване.

По този начин трябва да се помни, че, уви, няма да работи за увеличаване на мощността на двигателя Zhiguli до нивото на Maserati с помощта на добавки.

Мнение 3: Добавките се произвеждат от шарашкини офиси в някои мазета

На белоруския пазар на автохимически стоки са представени голямо разнообразие от марки, както руски, така и чуждестранни. Ето защо изборът на добавки трябва да се подхожда въз основа на мненията на експертите и прегледите на собствениците на автомобили. Не трябва да зареждате колата си със смеси, чието качество и производител не сте сигурни. В този случай предимството, и това не е тайна, е за световните марки с двадесетгодишна история и положителни отзиви от собствениците на автомобили. Това са STP, SMT, 3M, Permatex, Hi-Gear и др.

Например завод, който произвежда автохимия Hi-Gear повече от 20 години, се намира в САЩ. В допълнение към основната марка, компанията произвежда формули за грижа за автомобила под други марки: ER, SMT, DoneDeal, DoctorWax и Nanox

Permatex започва дейността си през 1909 г. Продуктите на тази марка се използват на поточните линии на много производители на автомобили и също така официално се препоръчват за използване като ремонтни съединения в маркови дилъри за обслужване на автомобили и камиони.

Следователно добавките не са панацея. Използването на професионални автохимически продукти обаче наистина ви позволява да удължите живота на автомобилните части и понякога да избегнете техния ремонт.

Успех по пътищата!

Вашият коментар