Антилед – добавки и размразители

Далеч не винаги бензинът на бензиностанциите е с високо качество, често водачът се сблъсква с неприятните последици от използването му в най-неочаквания момент. Какво може да се случи поради лошо гориво? Карбураторът, дюзите, филтрите са запушени, работата на двигателя и инжектора е нарушена. В резултат на това шофьорът е принуден да отдели много пари за ремонт на автомобила.

Евтин, но много ефективен инструмент – добавки за гориво – ще помогне да се избегне такава ситуация. Те придават на бензина следните свойства:

Устойчивост на детонация.
Способността да се изпарява.
Предотвратяване на отлагания в резервоара за газ, в карбуратора, върху бутални пръстени, клапани и други части на системата.
Намаляване на количеството въглеродни отлагания върху вътрешните компоненти на изпускателната система и горивната камера на двигателя.
Намаляване на вредните емисии.

През зимата добавката за гориво Anti-Ice е от голяма полза. Предотвратява образуването на лед в горивната система и карбуратора, излишната влага се абсорбира и лесно се отстранява от вътрешните компоненти. Благодарение на добавката, ледените тапи в горивните тръбопроводи се разтварят лесно, като в същото време се повишава устойчивостта на горивната система срещу корозия.

Добавките за дизелово гориво и бензин се различават, което се дължи на характеристиките на горивото. Дизеловите двигатели са по-капризни, те са много чувствителни към качеството на горивото поради бързото изгаряне на горивото в системата. Следователно дизелът изисква специални добавки. Специалните добавки подобряват качеството на горивото, пречистват системата, улесняват стартирането на двигателя „на студено“ през зимата.
Добавки за дизелово гориво

Добавките към бензина са необходими, за да се предотврати замърсяване на вътрешната система на двигателя. Но те имат и редица други полезни свойства. Антиледът за автомобили измества излишната влага, намалявайки образуването на лед, а универсалните добавки осигуряват пълното изгаряне на горивото, емулгирането на излишната вода и елиминирането на серни отлагания. Компонентите, включени в течността, подобряват смазочните свойства на горивото, а антикорозионните агенти поддържат горивната система чиста и намаляват степента на износване на вътрешните компоненти.

На съвременния пазар на автомобилни продукти ще намерите много добавки за дизелово гориво от различни производители. Те осигуряват максимална производителност на двигателя и значително подобряват качеството на горивото. Използването на продукта помага да се поддържат вътрешните компоненти на автомобила в изправност, намалявайки разрушителния ефект на нискокачественото дизелово гориво.

През зимата горивото е много чувствително към температурни промени, тъй като съдържащият се в него парафин допринася за сгъстяването на течността. В резултат на това се увеличава рискът от запушване на компонентите на двигателя, компресора и филтъра. За да не се случи това, се използват добавки за дизелово гориво Liqui Moly. Те предотвратяват бързата кристализация на парафина, повишават смазочните характеристики на дизеловия двигател, така че двигателят работи по-тихо и меко и е по-малко податлив на износване.

Използването на добавки увеличава експлоатационния живот на вътрешните компоненти на автомобила, намалява броя на прекъсванията на двигателя. Това е особено важно в тези региони, където качеството на горивото е под средното или са типични резки температурни промени. Добавките за гориво Liqui Moly са предназначени не само за дизелово гориво, но и за бензин. Винаги можете да ги намерите на рафтовете на автомобилните магазини.

Когато избирате, е важно да обърнете внимание на качеството на добавките, така че ги купувайте на надеждни места. На пръв поглед добавките са доста скъпи, но се консумират много икономично, една бутилка е достатъчна за 60 литра бензин.
Купете антилед в Deacon Auto

Друго полезно устройство е системата против заледяване на стъкла, фарове, чистачки и огледала за обратно виждане – Grass Anti-Ice. Препаратът се нанася или върху повърхността (за защита от заледяване), или директно върху ледената кора, която се топи бързо и се отстранява лесно със скрепер или четка. Ако дебелината на леда е голяма, течността няма да бъде толкова ефективна, така че е по-добре да я нанесете върху повърхността предварително.

Използването на веществото също е ефективно за размразяване на брави. Изместителят на влагата се инжектира в маската, след което трябва да изчакате само 1-2 минути. През зимата Grass Anti-Ice Gel ще се справи идеално със задачата си, а ако го комбинирате с добавка за бензин или дизелово гориво, колата ви ще бъде напълно подготвена за зимата.

Можете да закупите авто стоки в Ярославъл, Рибинск и Иваново в магазините на търговската мрежа Deacon Auto. За да проверите тяхната наличност, посетете нашия уебсайт. Удобна система ви позволява да разглеждате каталози и да поръчате всичко необходимо в удобно за вас време. Тук можете да закупите антилед, резервни части за местни автомобили и чужди автомобили, разнообразна електроника, аксесоари и много други. Всичко, което трябва да направите, е да добавите артикулите в пазарската си количка, да направите поръчка, да изберете метод на плащане и да изберете магазин за получаване.

Вашият коментар