Почистващи препарати за коли

В арсенала от автохимия на всеки собственик на кола, дори и на този, който не се грижи много внимателно за колата си, винаги ще има място за лак за пластмаса. Този тип автомобилна химия е най-популярният и широко разпространен, а нашият асортимент непрекъснато се допълва с новости от този сегмент.

Днес ще разгледаме четири нови продукта, предназначени за възстановяване и грижа за пластмасови, винилови и дори дървени повърхности. Използването на лак позволява не само да защити пластмасата от слънчеви ултравиолетови лъчи и прах, но и да й придаде нов облик чрез маскиране на драскотини.

И за да проведем друг тест, се интересувахме от такива производители като:

Майки;

CarBI;

Sahler;

Добра година.

Няколко пъти се запознахме с продуктите на Mothers, тествайки гумено мастило и лак за боя. И в двата теста автохимията на Майките се показа по най-добрия начин.

Що се отнася до Goodyear, автомобилната химия на този производител може да се каже, че е новост за нашия пазар, тъй като Goodyear се свързва основно с автомобилни гуми, а понякога и с подметки за маратонки. Но наскоро тествахме гуменото мастило Goodyear, което, подобно на мастилото Mothers, направи положително впечатление.

Между другото, в допълнение към автохимията Goodyear, нашият асортимент включва чистачки и четки за почистване на автомобила от сняг.

Друг интересен лак, който стигна до нас за тестване, е CarBI. Този продукт е произведен в Съединените американски щати, но е опакован в Украйна директно в град Киев.

Четвъртият тестван образец: Полиране – защита – почистване Sahler турско лекарство.

По традиция ще сравним лаковете помежду си, като ще третираме с тях най-повредените пластмасови части от салона на автомобила, а именно шофьорската врата. Преди да го нанесете с полиращи препарати, прагът трябва да бъде добре почистен от мръсотия и остатъци от други полиращи средства. Антисиликонът и микрофибърът са идеални за тази цел.

След отстраняване на всички замърсявания и остатъци от стари лакове, абсолютно всички драскотини се „разкриха“ по прага, а цветът му стана не черен, а сив. Разделихме повредената повърхност на четири равни зони и пристъпихме към нанасяне на лакове.
Салър

Решихме да започнем с пяна Sahler. За съжаление инструкциите за този лак са доста оскъдни и не казват нищо за начина на нанасяне. Ето защо, имайки богат опит в тестването на подобни продукти, ние решихме да го използваме подобно на други лакове с пяна.

нанесете върху повърхността;

изчакайте 1-2 минути;

след това полирайте със сух микрофибър.

След полиране третираната повърхност се е променила, но не може да се каже, че е придобила ярък лъскав блясък и наситен черен цвят. Най-вероятно получихме полуматов ефект, но пластмасата изглежда актуализирана.
CarBI

Sahler беше последван от украинско-американския полски тест CarBI. За разлика от Sahler, CarBI има гъста мазна консистенция, наподобяваща течен мед. Реставраторът за пластмаса Runway RW2539 има подобна консистенция.

CarBI се носи не върху пластмаса, а върху апликатор, като който можете да използвате всеки мек плат или микрофибър. След това повредената пластмаса се обработва с кръгови движения.

Харесахме полира CarBI малко повече от Sahler. Въпреки че не е ярък, има подчертан мокър блясък. Но не всички шофьори харесват ефекта на мокър гланц, така че ако предпочитате матов ефект, Sahler ще бъде вашият избор.
Майки

За да се поглезим малко с бюджетни средства, отидохме да полираме за най-интересното и по-скъпото. Един от тези лакове е продуктът на American Mothers.

Обработката на данни от инструмента се извършва по стандартна технология:

лак се нанася върху пластмаса с помощта на пръскачка;

след това трябва да изчакате 1-2 минути;

избършете повърхността със суха нетъкана кърпа.

Консистенцията на Mothers polish наподобява емулсия, в която на пипане се усеща високо съдържание на силикон. След обработката на пластмасата с Mothers може да се каже, че пластмасата се трансформира и придоби представителен вид, но не се различаваше много от зоната, обработена с лак CarBI.
Добра година

И последният участник в теста – аерозол Goodyear. В описанието на този лак производителят посочва, че има няколко положителни свойства, придава на пластмасата уникална матова структура, която много шофьори харесват, а също така има антистатични свойства, които предпазват повърхността от прах.

Goodyear е аерозолен лак, поради което се изпарява много бързо от повърхността. Ако нанасяте Goodyear под пряка слънчева светлина или в горещ ден, трябва да полирате повърхността веднага след нанасянето на продукта, което ние всъщност направихме.

След обработката, както беше обещано от производителя, повърхността придоби истински матов вид, но без така наречената гланцова макара. По-скоро, напротив, това беше истинска „кадифена мат“, докато не може да се каже, че пластмасата е забележимо актуализирана, въпреки че има наситен черен цвят.
Резултат

Сравнявайки всичките четири лака, можем да откроим само един в, а именно Goodyear. Зоната, третирана с този агент, беше много различна от другите зони по своята матова структура.

Останалите три зони изглеждаха горе-долу по същия начин, но никоя от тях не осигуряваше изразен лъскав блясък. Ето защо, ако не харесвате мазен лъскав блясък, можете спокойно да вземете някой от четирите продукта. След като се занимавахме с възстановяването на цвят и блясък, остава да обсъдим още един момент, а именно маскирането на драскотини. Според този параметър и четирите инструмента напълно ни задоволиха. И въпреки че обработихме силно повредена зона като прага на вратата на водача, не можахме да намерим никакви драскотини.