Най-добрите лакове за черна пластмаса. Как да възстановим пластмасата?

Ние проучихме всички тези лакове до състава и спецификата на приложение в междинни тестове, така че в крайния сравнителен преглед няма да се фокусираме върху тези точки, тъй като в този случай се интересуваме само от резултата.

След обработката на пластмасовия праг изчакахме 10 минути за пълно изсъхване и абсорбиране на всички лакове. Най-лошо се показа лакът Armor All, зоната, третирана с този агент, се оказа сива и драскотините бяха най-зле маскирани върху него, но в същото време е най-матов.

Третираната с TURTLE WAX зона по отношение на дълбочината и наситеността на черния цвят, както и маскирането на драскотини изглежда много по-добре, но все пак не достига лидерите в теста MOTHER’S и Sonax. TURTLE WAX има подчертан гланцов ефект, който може да бъде „загасен“ просто чрез избърсване на повърхността с мокър микрофибър, възможно е да загасите блясъка по подобен начин с други средства, но е важно да разберете, че драскотините се маскират най-добре върху лъскава повърхност.

На третираните зони MOTHER’S и Sonax ситуацията е много противоречива, повърхностите изглеждат страхотно, но все пак Sonax има по-наситен черен цвят и по-добро маскиране на драскотини, така че Sonnax ни хареса най-много, а наградата на зрителските симпатии може да бъде дадена на TURTLE WAX, който на умерена цена показва добри резултати.